ponedjeljak, 12. studenoga 2012.


Sai Baba govori Zapadu 21.08.

Ne postoje neuspjesi u životu, već samo alternativa, da li iz svojih doživljaj možeš izvući korisne zaključke ili ne. Tvoj je razum tvoja sudbina. Razum procjenjuje. Razum razlikuje između dobra i zla, korisna i štetna.

Zato ga usmjeri na Boga kako bi mogao izvući pravu korist iz onoga na što nailaziš. S Mojim učenjem i Mojom ljubavlju u tvome srcu ne može ti se na ovoj Zemlji ništa loše dogoditi. Srž svega je to da sve ima svoj smisao.

Ne postoji ništa besmisleno na Zemlji, a da ne govorimo da bi ti se moglo dogoditi nešto besmisleno. Ako suprotno tome vjeruješ u slučajnost i besmislene događaje, time samo pokazuješ koliko si do sada malo naučio o životu. Neka te ne zbunjuje to što se neke stvari odvijaju drukčije nego što ti to sebi zamišljaš. Kao prvo, to je za tvoje dobro, a drugo, to je za tebe dobra prilika da pronikneš koji se dublji smisao iza toga krije.

Umjesto da misliš na toliko besmislenih i nekorisnih stvari – kao što to činiš – poštuj svoj razum: misli na Boga i pokušaj otkriti Njega i Njegovo djelovanje u svemu što se događa s tobom, u tebi i oko tebe. Tada od najbanalnijih mogu nastati najsmislenije stvari.


MIR S VAMA!

Nema komentara:

Objavi komentar