Aleksandar Jelisejev Izjum
ISPOVIJED SIROJEDA
Ako u gomili
ljudi vidite mršavog i stasitog čovjeka s mirnim pogledom, svijetlim i jasnim
očima, dobrim tenom, pa čak i grize jabuku - siguran sam da će to biti sirovomonojed.
Kumulativnu kombinaciju svih ovih mogućnosti gotovo nikad ne nalazimo kod
normalnih ljudi. Gotovo svi oni imaju previše kilograma, mutne oči, blijed ten
i neujednačena boju lica, koju žene maskiraju debelim slojem raznovrsnih krema.
Čiste bjeloočnica se nalaze samo u male djece i to samo do određene dobi, pa
čak i onda ne kod sve. Ali ovdje ne završavaju razlike između sirovomonojeda i
običnih ljudi. Unutrašnje razlike su još više upečatljive. Organizam sirovomonojeda
je čist, kao što su čiste njegove oči i koža. Svi organi su zdravi i radu u
low-power modu. Kroz čiste krvne žile teče čista i živa krv, nema toksina. U njegovovom
tijelu ne žive paraziti. On ima simbiotsku mikrofloru, koja mu daje
imunitet i proizvodi sve potrebno za njegov organizam. Sirovomonojed ne
osjećaju potrebu za čestim pranjem i korištenje svih mogućih preparata za
osobnu njegu. Njegovo tijelo nema neugodnih mirisa. Ona nema zadah iz usta, ili
pod pazuhom ili na nogama, kao kod svih običnih ljudi, koji su prinuđeni 2-3
puta dnevno, četkati zube, koristiti dezodorans i sapun za pranje, tako da se
ne uguše u vlastitom smradu. Usput, osvježivač za WC također sirovomonojedu nije
potreban, tzv. neugodnog miris iz njegovih fizioloških izlučevina nema. Sirovomonojed
nikad ne uzima nikakve lijekove i ne posjećuje liječnike. Blagodareći snažnoj
mikroflori ne boji se bilo kakve zarazne bolesti, njegovo tijelo se samo
može nositi s bilo koje bolesti a rane i posjekotine zarastaju veoma brzo. Tijelo sirovomonojeda je vrlo otporan na
tjelesne napore, tolerira i toplinu i hladnoću. Noćno spavanja traje mnogo manje
nego kod običnih ljudi, a za potpuni oporavak i odmor dovoljno mu je 6-7 sati.
On je uvijek pun energije i doslovno zrači zdravljem i optimizmom. Njegova
biološka dob ne odgovara kalendarskoj, a može zaostajati za njim i čitavo
desetljeće... "Da to je već neka vrsta Supermena!" poviknuli ste
pročitavši ove retke. Ali paradoks leži u činjenici da je stvarateljem upravo takvima
sve ljudi i stvorio. A u tome što je
apsolutna većina ljudi - slaba, bolesna, opterećena viškom težine, sklona
raznim epidemijama i osjetljiva na razne infekcije i ovisna o duhanskim
proizvodima, alkoholu i teškim drogama, naviknuta na droge i lijekove, ali zbog
toga još uvijek masovno umire od raznih bolesti i u sve mlađoj dobi – posljednu
ulogu ne igra tzv sustav, koji je dizajniran za kontrolu protoka mase svijesti,
i postepeno formira univerzalne prioritete i usmjeravanje razvoja društva na
povoljan način za sebe. S kakvim ljudima je najlakše upravljati? Slabim i ovisna ljudima koji ne
znaju istinu. A kako učiniti ljudi takvima? Vrlo
jednostavno - narušite glavni temelj za normalno funkcioniranje ljudskog
organizma - njegovu prehranu. Ta nije ni čudo što kažu da je čovjek ono što
jede. Već nekoliko tisuća godina, ljudi se udaljavaju u svom načinu ishrane od
onoga što je izvorno bilo namijenjen za
njih od kreatora i majke prirode. Oni jedu hranu kuhanu na vatru, kruh, meso i
piju vino. Svi ovi proizvodi nisu mogli biti osnovna oblici hrane čovjeka kroz
stoljeća tj. čovjek nije imao tada vatra, pribor i oružje za ubijanje životinja.
Ali zbog toga nije postajao lošiji i razvijao se jedući samo voće i bobice. Što
je čovjeka moglo potaklnuti, da je počeo narušavati zakone prirode i upotrebljavati
za jelo meso uginulih životinja i kuhati na vatri? To pitanje nema jasan
odgovor. Možda tijekom lednog perioda hrane nije bilo dovoljno biljne hrane za
opstanak, a da bi preživio prihvatio je jesti sve do čega je mogao doći. Da i pronalazak
vatre je također značajno utjecalo na prehrambene navike čovjeka, kako meso s
roštilja miriše ukusno, a i jesti ga je lakše. I tako nakon mesa počeo je i sve
ostalo pržit i kuhati. Pojavom religija, takva neprirodno ljudska prehrana je
konačno "legalizirati" u spisima. U kršćanskom vjerovanju, tako je naprimjer
kruh proglašen Kristovim tijelom a vino njegovom krvi. Kao što je rekao Ostap
Bender: „Religija - to je opijum za narod!“ Tako i je. Ona opija i smiruje mozak.
Ljudi prestaju misliti samostalno, izlažući svoj život apsurdnim
ritualima i besmislenim obredima, slijepo vjerujući vjerskim tekstova
nepoznatih autora. U ovim mrtvim spisima Bog kao da je dao ljudima pravo na
ubijanje životinja i jedenje njihovog mesa i otpadnih tvari. U različitim
vremenima, Biblija i druge vjerske izvori su se kopirali mnogo puta, i istina, iz
izvornog oblika u njima se postupno pretvorila u ono što je bilo korisno za
crkvenjaka i vladare kako bi ljude držali u pokornosti. Nakon toga uloga
"roga istine" su na sebe preuzele znanost i medicina. Široko rasprostranjenim
mitovima o "nužnosti" životinjskih proteina i "uravnotežene"
ishrane ništa više do zaglupljivanja čovječanstva. Istina o prirodnoj ljudskoj prehrani
je jako dugo i pažljivo skrivana od ljudi. Ali bez obzira na to neki ljudi su
pokušali samostalno tražiti istinu, sumnjajući, da u ovakvom načinu života
nešto nije u redu. Na mnoga ključna pitanjima u službenim izvorima nije bilo
odgovora. Početkom 20. stoljeća u vatikanskoj arhivi pronađeni su drevni
tekstovi na aramejskom - Evanđelje mira Esena. Nakon toga što su ti
apokrifi došli do ljudi i bili objavljeni, službena crkva ih je zabranila i
proglasila štetnim. Naravno da su štetni, ali samo za Crkvu a za narod su bili neprocjenjivi
izvori istine.
Ne znajući istinu, neki ljudi su potpuno intuitivno saznali o opasnostima
od jedenja životinjskih proizvoda i kuhane hrane. Oni počinju jesti sirovu
biljnu hranu i osjećaju se mnogo bolje. Ali bez pravih informacija o tome što
im je činiti, također osjećaju utjecaj "javnog mijenje" i uplašeni
horor pričama o nedostatku proteina u tijelu i vitamina B12, vraćaju se na
stari način prehrane, pomirivši se sa svojim čirevima i lošim zdravstveno
stanjem. Da bi se izvukla iz tog začaranog kruga koji vodi do bolesti i rane
smrti, osoba treba prestati biti "takova kao i svi drugi", treba
preuzeti odgovornost za svoje zdravlje i svoj život. Shvatite da na ovom
svijetu postoji Istina i kojim putem je potrebno ići. Jedan od prvih ljudi koji
su uspjeli to napraviti, je hrabar istraživač prirode Aleksandar Jelisejev,
u daljnjem tekstu nazvan Izjum. Hraneći se kroz dugi niz godina samo
sirovom biljnom hranom, on je dokazao na primjeru svoga tijelo i tijela njegove
djevojke, da taj način prehrana dovodi do potpunog oporavka i regeneracije
tijela, čime ono postaje otporno na sve bolesti. Imajući odličnu izgrađenu muskulaturu,
on je opovrgnuo mitove o korištenju životinjskih proteina potrebnih za
izgradnju mišića. Ali trijumf njegovog povjerenje u
snagu sirovomonojedenja i dokaz njegove isinoljubivosti je rođenje dvoje
prekrasne djece, nezemaljske ljepote i Heraklove snage. Začetih, nošenih samo
na sirovoj hrani i rođenih u prirodnim uvjetima, kod kuće i donešenih na Božji
svijet uz pomoć oca akušera. Ispričao je svoju priču i potkrijepio je desecima
fotografija njegove obitelji. Izjum je sirovomonojedenjem zapalio svjetlo u
tisućama srdaca diljem svijeta. Hraneći se samo živom hranom, mi svi sada idemo
putem koji je on ugazio, svaki dan sve više i više uvjereni u njegovu Istintost,
osjećajući na sebi sve procese koje je on opisao i posmatrajući pozitivne
promjene u organizmu.
PROLOG
Sirovomonojedenje ima očigledno prednost nad svim postojećim dijetama, jer
ova dijeta je izvorno dana nama od STVORITELJA. Naivna jednostavnost ove
prehrane je nevjerojatna i može se izraziti u nekoliko riječi: UZEMI SA STOLA
PRIRODNI PROIZVOD I JEDI GA U NETAKNUTOM OBLIKU, NE MIJEŠAŠ GA S NIČIM I NE
PODVRGAVAŠ GA NIKAKVOME TRETMANU. Evo takvu jednostavna istina sam shvatio tijekom godina koje
sam proveo u potrazi za savršenom prehranom. U potpunosti, ne oduzimajući ili dodajući činjenice
da ona nije stvorena od nas, već za nas. Meni je
sada zabavno slušati i čitati kao je 100% vegetarijanska sirova hrana opasna, da
je puna nedostatka životno važnih elemenata s mogućim posljedicama, uključujući
i smrt. Takav je dojam
da netko – da je nekome na ovom svijetu stalo da zastrašuje ljude, nečim što bi
trebala biti norma njihovog života, odnosno, potpuni vegetarijanac sirovomonojed.
Kome je potrebna rana smrt, bolest i patnja ljudi.
U mojoj knjizi, sam pokušati pokriti sve što se nakupila u mojoj glavi tijekom
godina, i kako sam došao do takve jednostavne prehrane, kao i čudo preporoda,
koji se mi se desio.
Da je meni
netko prije 7 godina rekao, što ću jesti u budućnosti, ja bih, u najboljem
slučaju, okrenuo očima. Tada
jednostavno nisam mogao ni zamisliti nekoga tko jede samo nekoliko vrsta
sirovog povrća i voća, i pri tome trenira svaki dan za 2 do 4 sata s utezima, i
pri tome se još savršeno osjeća. Još bi mi teže bilo
zamisliti, da ću ja biti taj čovjek.
Ali idemo po
redu.
SVE JE POČELO
PRIJE VIŠE OD PET GODINA
Sve je počelo prije više od pet godina, kada sam se sa 28 godina počeo debljati,
usput sam vrlo često bolovao od akutnih respiratornih bolesti povezanih sa
oštećenjem dišnih puteva (rinitis, grlobolja, promuklost, kašalj) i općom
malaksalošću, prehlađivao se bez posebnog razloga, osim toga, imao sam
tonzilitis – a čim bi smočio noge dobio bih upalu krajnika, općenito, situacija
poznata mnogima, a kašalj je bio toliko jak da je izgledalo da ću se okrenuti
naopačke, a još i gušenje - osjećaj stezanja oko srca. No, na sve te probleme nisam obraćao posebnu pažnju,
ali ove masne naslage mi nisu davale mira, i pa se čak i moja djevojka šalila -
recimo, da ću do 30 godine biti trudan (naravno, ona je imala u vidu da ću biti
prvi trudni muškarac). Rekao sam joj tada da bih radije umro od gladi, nego postao
takav (a ja se stvarno nisam šalio.)
Tako sam intenzivno počeo trčati, odustao sam od čokolade,
čipsa, pečenog i kuhanog krumpira, a gotovo svih pekarskih i konditorskih
proizvoda, prolazeće pored trgovine čokolada i polica supermarketa s čipovima i
čokoladama, osjećao sam se prvih nekoliko mjeseci kao junak, što nisam padao u
iskušenju mirisu i izgledu ove slatke smrti (znao bih tada, do čega će dovesti
moje moje odricanje u budućnosti). Naravno, ja sam naglo skinuo
nekoliko kilograma. Ali bi onda težina prestati padati. Bez obzira koliko sam pokušao - masti
nisu odlazile u onoj mjeri u kojoj sam želio.
Jer tada sam jeo ono što je navodno, samo od vitalnog značaja za ljudsku hranu:
rižu, bijeli kruh, razne žitarice, jaja, sokove, plodove mora, pržene orahe i
suho voće - općenito, izvori proteina, masti, vitamina i ugljikohidrata – ono
što se smatra uravnoteženom prehranom. Sada
se, naravno, sjećam sa užasom, ali sam vjerovao u ono što sam pročitao u raznim
vrstama časopisa, i ne samo u njima o navodno ukusnoj i dobroj hrani.
I kad sam se već umorio od borbe s tom težinom, vježbanjem i dijetom, kao
što sam upoznao – sreo sam čovjeka na kojem je visilo puno kože (bilo je očito
da je taj čovjek jako i brzo izgubio težinu.) Nisam se stidio pitati ga o mojim pretpostavkama o
njegovom visećoj koži.
Ispalo je da je liječnik i primjenjuje gladovanje, a također je i ranije imao preveliku
težinu. Za mene je to bio šok, jer
sam ranije čuo od liječnika zastrašujuća priče o žrtvama gladi, o anoreksiji, gotovo
o smrtonosnim opasnostima takvih pristupa, tako da i sada medicine kroz masovne
medije trubi o istom.
PRVO
12-TODNEVNO GLADOVANJE
I tada sam proveo moje prvo 12-todnevno gladovanje,
pa čak tijekom prvih pet dana kombinirajući s aktivnim treningom (imajte na umu
da vježba dobro za ubijanje gladi). imao - pred očima tama, nisam mogao ni
misliti, a kad sam se noću probudio da idem mokriti u WC (popio sam puno vode), jedva sam se vratio
u krevet, a u mojoj glavi je bljeskalo – to je kraj, neću izdržati do jutra,
pomislio sam. Ali nisam mislio odustati - sloj masnoće se praktički nije
prmijenio u tom periodu. I sedmi dan, kad sam se probudio - okus u
ustima, kao da sam cijelu noć jeo svoju mast, jezik i usta su imali jaku žutu
boju, ali što je najvažnije – pojavila se energija. A od trenutka kada sam
počeo konkretno gubiti salo, pa čak i nastavio treninge (sklekove, čučnjeve, zgibove,
itd.), naravno, odmah sam se umarao, ali se to proteglo još kroz slijedećih 5
do 6 dana. Konačno se ispod masti se pojavio reljef tijela, sve u svemu za
to vrijeme mislim da sam izgubio 12 kilograma. Ali ako ne kažem, koliko me
snage stajalo ovo gladovanje – nisam ništa rekao. U večernjim satima na
šestog dana, jedva da sam mogao stajati na nogama, snage uopće nisam
Te noći, u stvari, to jutro sedmog dana gladovanja na
mene je ostavilo utisak čuda koje mi je pomoglo u budućnosti da idem svojim
putem i ne slušajući sve te gluposti koje nas okružuje sa svih strana, o našem
tijelu i zdravlju. Ali to je bio tek početak. Tada nisam imao pojma, do čega ću
doći, kako ću ići, jer nisam ništa znao o dijetama na sirovoj hrani a još manje
o monojedenje.
Nakon gladovanja, kod mene su u prehrani ponovo počele dominirati zob,
žitarice, mlijeko, voće, sir, a ponekad i vrlo rijetka plodove mora.
Opet sam se počeo dobijati na težini - mišiće i masti.
Opet, trening, bicikl (umjesto trčanja), i još mnogo toga. Opet sam bio nekoliko dana na gladovanju, za
smanjenje nove masti. Jedino što sam ozbiljno počeo razmišljati o
vegetarijanstvu, za što imam sljedeće razloge. Prvi, to je
bio jedan poznanik - naizgled zdrav čovjek, ali sa svojih 48 godina nastradao
od gihta i dokazani ljubitelj mesa (tada sam znao da meso uzrokuje ovu bolest),
a kada sam sam vidio njegove slike gdje je imao 45 godina, bio sam zadivljen
kako je ostario u tri godine. Drugi - konji, jer ove moćne prekrasne životinje
jedu samo žitarice i travu. I onda sam došao do jednog članka u lokalnim novinama o
prednostima limuna u kombinaciji s mesnim jelima, poput limunov sok razgrađuje
mesa kod nas u želucu, kao meso se u ljudskim želuca raspada i u početku ne
može pravilno usvojeno (tamo je bio detaljan opis želuca mesoždera i
vegetarijanske životinje ), kod mene u glavi samo po sebi se pojavilo pitanje -
ali da li se onda upće isplati jesti, to meso? Baš u vrijeme kada sam pročitao
priču Gogolj "Portret", to je priča koja se dogodila ocu umjetnika, prirasla
mi je k srcu, to mi je bila inspiracija za nastavak puta u tom smjeru.
POVEĆANJE
TRENINGA
No pored toga još uvijek sam povremeno jelo sir i svježi sir, a povremeno i ribu
i često jaja, ali sam također počeo kupovati mlijeko u prahu
i miješati ga s bjelanjkom - eto takva je salata tada bila u mojoj glavi. I ponovo se nakupljalo salo, ponovo povremena
gladovanja, usput sam primijetio, kada sam vježbao na prazan želudac, da sam
napravio povećanje u dizanju. Prije 4 godine sam pojačao trening u svakom
pogledu - težine i broj serija. I također sam primijetio da veliki broj serija jedne vježbe
pomaže u poboljšanju rezultata. Dakle, kada sam radio jednu te istu
vježbu, i već mi se počeo smanjivati napredak, počelo se pojavljivati drugo
disanje (kao kod maratonaca), i upravo na tom drugom disanju kod mene se često
pojavljivao napredak. Na primjer, kada sam radiš bench press, negdje oko 16 serije,
težina na šipci 160 kg, dizao sam to tako-tako, zatim slijedeća serija, a zatim
još jedna, i onda odjednom osjećam, da mogu lagano raditi sa ovom težinom,
nabacim par diskova na šipku, i već si u poziciji da želiš još više. Tako nešto
se događalo ponekad i kod drugih vježbi. Dakle, imao sam i sam ne znajući monotrofiju na
treningu, smanjujući prvo na dvije vježbe a onda sam došao na jednu vježbe za
dva sata treninga.
Usput, nakon ovih gladovanja i njihovog katarzičnog
efekta i naknadnog smanjena u prehrani, primijetio sam neobično povećanje
izdržljivosti (inače kako mogu učiniti do 20, a ponekad i mnogo više serija
istovremeno na jednoj vježbi). Ipak,
kada su utezi su postigli respektabilne veličine počeli su me mahnito boljeti
zglobovi, vraćajući se nakon treninga imao samo nepodnošljivu bol. I opet sam nakupio masnoće i
kao i obično prešao sam na lagane salate (samo malo zelene) i jedna inekcija
vitamina B dnevno u nekoliko dana, te nastavak treninga, primijetio sam
zanimljivu stvar - BOL U ZGLOBOVIMA JE NESTALA. Tada sam rekao ZBOGOM svih tim žitaricama. Upravo sam shvatio, zbog
čega sam imao bolove u zglobovima (kasnije sam pronašao informacije na
internetu, otkrivši da sam pravilno postupio, ostavljajući žitarice), jer tada nisam
znao razliku između žive i mrtve hrane, a one žitarice koje sam tada jeo bile
su mrtve. Drugi razarač
zglobova i kostiju - MESO – ostavio sam već prije dugo vremena.
U principu,
ostale su samo salate s pasteriziranim graškom i povremeno sirova jaja,
i, naravno, voće
i prženi orašast plodovi i
rijetko poneka riba i još
poneki račići i također mliječni
proizvodi: svaki dan litra mlijeka, sir vrlo rijetko.
Dakle,
ovaj monotrofni sustav trening (6 dana tjedno sa gotovo četiri sata dnevno),
gladovanja i dale su mi vrlo dobre rezultate podizanju utega. Zaboravila je
spomenuti da sam prije 4 godine probao WINSTROL - vrlo slab anabolik, mnogi
sportaši ga ne shvaćaju ozbiljno, mnogi se žale da on uopće ne pomaže. Dakle, s
čišćenjem kratkim gladovanjima i monotrofnim dizanjem utega, uzimajući doslovno
2 puta po 6 ampula u 2 tjedna ovaj preparat (obično sportaši ga uzimaju svaki
dan, mjesecima, to je kod njih često predah pred moćnim steroidnih periodima
ili kao dodatak osnovnom periodu), prije 3 godine sam došao na bench press do
185 kg, 210 kg u čučnju, kriva šipka na bicepsu do 95 kg, i 95 kg triceps
(potisak s klupe iza glave ležeći na klupi), dip sa obješenih na sebi 80 kg
željeza, na zgibovima sa obješenih 50 kg - širokim hvatom iza glave. Moja
težina je tada bila oko 93 kg, imao sam nešto manje od 28 godina - samo sa 28 godina sam imao
struk od oko jednog metra, sa 32 godine do 80 centimetara, a bench press sa 28
godina bio je 120 kg, a čučnjevima se upće nisam bavio. Općenito, to je bio
sasvim drugačije tijelo.
Osjećaj
da rezultati rastu kao i mišićna mase, počeo sam sumnjati da RAZLOG RASTA SNAGE
I MASE OČITO NIJE U ŽIVOTINJSKIM PROTEINIMA.
Malo
ranije isključio sam račiće iz prehrane, koje sam ranije rijetko jeo vikendom.
Primijetio sam da mi je u ponedjeljak, nakon konzumacije ovih račića, znoj
počeo užasno mirisati (u vrijeme kada je već imao pomalo jak miris). Istovremeno,
to nije utjecalo na rezultatie snage i mišićne mase. Tada sam se u potpunosti
uvjerio, DA ŽIVOTINJSKI PROTEINI ZA MIŠIĆNU MASU ZDRAVOG ČOVJEKA I NJEGOVU
SNAGU NISU BITNI, sasvim suprotno (u stvari kod ljudi koji konzumiraju meso,
naravno, ima, ali to nije zdrava ovisnost, u pravilu, to je njihova nesreća) .
Također želim vam reći da sam tada pronašao članak svećenika dr. Asterova, gdje
piše da meso trune u našem želucu, ubijaju flore, koja je napokon i pozvana
preraditi biljnu hranu, na kraju, dalje
u članku on počinje pisati o koristi žitarica i druge mrtve hrane, ali na račun
mesa meni se svidio – u to vrijeme sam tako mislio glede opasnosti jedenja
tuđeg tijela.
OŽIVLJAVANJE
JE BAKTERIJSKA FLORA
Oko
tri godine unazad od stočne prehrane još je samo ostao moj domaći kefir.
Uostalom, ja sam već tada znao da je mliječna bakterija - glavna bakterija u
našem želucu koji je odgovorna za obradu biljne hrane. I znao sam da taj kefir
- samo sredstvo prelaska. Naravno, 100% sirova ishrana bila je tada (prije 3
godine) kod mene više u podsvijesti, meni se teško sada prisjetiti čime sam sve
bio motiviran, u cjelini, išao sam intuitivno prema sirovomonojedenju.
Sjećam
se da sam čitao nešto od poznatih naturopata, ali osjećao sam lažne,
kontradiktorne i neprirodna razmišljanja u njihovom radu, ne obraćajući previše
pozornostina to. Više su me zanimale pojedinih znanstveni članci i povijesne
činjenice, kao na primjer da je u Sovjetskom Savezu nakon Drugog svjetskog rata
broj slučajeva bolesti značajno smanjen, a krivulja rasta poboljšana u prehrani
raste uporedo sa krivuljom rasta ljudskih bolesti. Ili jednostavno članci iz
veterinarstva, na primjer, rad želuca krava, kao dobro poznata činjenica da krave
sintetiziraju vlastito tijelo i mlijeko iz trave i bakterije u trbuhu. A o činjenica
da smo vegetarijanci, poput krave, nisam imao dvojbe. Ako posmatramo strukturu
zuba, dužina crijeva – kod mesojeda je kratak s kiselom sredinom, a kod biljojeda
je dugo s alkalnom sredinom. Misleći puno o hrani, koja je, navodno, izvor
vitamina i minerala, poput kruha, mesa, morskih plodova i drugih stvari, usporedivši
to sa jednostavnim činjenicama poput
temperature uništenja većina tih vitamina (a to je oko40-50° C) i temperature obrade
gore navedenih proizvoda, bez kojih oni jednostavno nisu sigurni za zdravlje
ili, u najboljem slučaju, nejestivi. Mislio sam u sebi, da ako dopustimo da je
to i istina, da su ti proizvodi tako koristni, kakvog ima smisla jesti ih
termički obrađene, JER VEĆ I SAMI LIJEČNICI GOVORE O SMRTONOSNIM OPASNOSTIMA
UPOTRIJEBE NEPOTPUNO TERMIČKI OBRAĐENE RIBE ILI MESA – ŠTO POSTAJE APSURDNO.
Priča o kruhu je potpuno smiješna, prvo se samelje žito u prah, uklanjanjem
njezinog glavnog dijela - kore (mekinje), a zatim pravljenje tijesta, onda pečenje
tog tijesto u pećnici na 200° C, a zatim razgovarati o kruhu kao izvor vitamina
i minerala i čak tvrde da je KRUH SVEMU GLAVA, i crni kruh, voljen od mnogih, imam
ima gotovo isti način pripreme, jedino što tu zapeku cijela zrna ili grublje brašno.
U
to vrijeme, kao i sada, bilo je zabavno čuti o ćovjeku kao svejedu, o tome,
otkuda ljudi trebaju uzimati protein i stvari. Sada pročitavši Sheltona,
Nikolaeva, na primjer, i još koje-koga, sve sam ubjeđeniji u to, da je dobro da
sav taj metež nisam uzimao za ozbiljno u to vrijeme. Naravno, svi ti poznati
naturopati imaju zdravu ideju, ali na osnovu toga, ove ideje su izgubili kao
rezultat nadmudrivanja kroz njihove radove i svrstavaju čovjeka u nekakvu džunglu,
a nakon toga njihovi članci postaju kontradiktorni! Da, još i ovo, gotovo svaki
od njih govori o hrani sa razine kalorija, masti, proteina, vitamina i
minerala. Nadam se da će jednog dana ljudi suditi o hranu po drugim
kriterijima. Iako ne znam kakvim to mjerilima možete mjeriti život. Evo i kod
Čupruna sam našao mnogo zanivljih stvari, ali čak i tada sam bio neugodno iznenađen
da on jede kruh, salata s biljnim uljem, i još koječega. Na kraju, sa novim
načinom prehrane, već sam bio psihički spreman za akutne bolesti (pogoršanje
kriza), kojih do tada kod mene nije bilo, dok nisam prešao na 100% sirovom prehranom, pa čak i onda se nešto
posebno nije dogodilo – osim nekoliko puta, ali više o tome kasnije.
Da,
još jedan spomen na prehlade. U tih nekoliko godina nakon prvog 12 dana gladovanja,
naravno, ja se nisam tako često prehlađivao, ali još uvijek se povremeno događalo,
da me je izbcivalo, kada bih izgubio ritam treninga. I opet za vrijeme nekoliko
učestalih prehlada i onoga što sam naučio preko interneta o gladovanju, odlučio
sam se boriti protiv prehlade glađu. Počeo sam gladovanje na drugi dan, uzevši
grupa vitamina B, a ujutro trećeg dana probudio sam se u lokvi znoja, tako
obilno kako se nisam nikada u životu preznojio, sve kao rasipan znojenje nikad nisam u životu,
u cjelini, probudio sam se praktički zdrav. I, naravno, odmah u teretanu.
Želim
vam reći nešto o nekoliko epizoda koje su se dogodile nakon čuda oporavka.
Povremeno, morao sam raditi (nakon svega, treba negdje i raditi kako bi se
zaradilo za sretno djetinjstvo). Opisat ću, primjerice, događaj sa šefom kada
sam bio u njegovoj neposrednoj blizini (on je tada bio teška prehlađen), počele
su mi suziti oči, glavobolja, općenito, svi simptomi nadolazeće gripe, a čim sam
došao kući, legao sam u krevet a ujutro ni traga jučerašnjoj malaksalosti. A
onda je tu bio još jedan slučaj, koji još više zadivio i pokazao mi da sam bio
na pravom putu. Kada se jednom na mome džipu pokvario motor, popravak je bio
beskoristan, trebalo ga je potpuno zamjeniti. Zamolio sam na radnom mjestu u
auto mehaničarskoj radionici kran kako
bih to mogao napraviti. Dobio sam ga pod uvjetom da mog prijatelja na četiri
kotača ujutro do osam sati, tamo više ne bude. Cijelu noć sam radio bez odmora,
zamijenio sam motor. Ponesem poslom, zaboravio sam na sve. Imajući na sebi samo
jednu majicu, proveo sam pod džipom na betonu gotovo svu noć, odvijajući, a
onda zavijajući gomilu vijaka i koječega. Uglavnom, posao sam završio na
vrijeme, a u dvorištu je bila zima – s južnim vjetrom, ali ujutro je bilo oko
+10. I tako radost uspješno obavljenog popravka narušila je jaka bol u predjelu
bubrega. Jedno sam popravio, a drugo, mnogo vredije sam pokvario, tada sam
pomislio. No, što je učinjeno, učinjeno je, otišao sam kući. Probudivši se
uvečer bio sam iznenađen da je bol nestala. Već tada sam vjerovao da se nešto sto
posto učinkovito, nalazi skriveno u nama. Gotovo sam zaboravio treću epizodu sa
zdravljem. Porezao sam ruku kada sam radio na cirkularu, ne tako jako, ali su se
kosti i tetive mogle vidjeti kroz ranu. Šef mi bespogovorno tražio od mene da
potražim pomoć u bolnici, da mi zašiju ranu, i isprepadao me infekcijama,
gangrenom i amputacijom, naravno, bio sam malo uplašen, ali nisam nikome
obratio, nisam uzeo antibiotike, već samo oprao ranu, i namazao je nekom medicinskom
kremom za rane i to je sve. Nastavio sam
raditi, i par puta dnevno samo oprao ranu i mazao tom kremu. Ne sjećam se
točno, ali rana je zarasla nevjerojatno brzo i ostao je samo tanki ožiljak, kao
da je mađioničar prošao na tom mjestu svojim štapićem.
Vratimo
se sada u teretanu. Vidjevši sa kakvim velikim težinama ja treniram (po
njihovim, naravno standardima), mjesni bodybilderi su me pitali – sa čime se ja
hranim. I kada su saznali da nikakve specijalne proteine, kreatine ne koristim,
i da još i meso ne jedem, da i još govorim o štetnosti svega toga gore
navedenoga, jednostavno nisu vjerovali i mislili su, da sam ja lažljivi ruski,
koji im ne želi reći istinu, a pored e toga trener prestao pozdravljati (iako
me je viđeo u teretani na jutarnjim i večernjim treninzima 2 puta dnevno, 6
puta tjedno), i on je više od svih sumnjao u to, čime se ja hranim. Među nama
se desila jedna zabavna epizoda – izlazio sam iz supermarketa, noseći u rukama dva
teška paketa, kada ga sretnem, a on, vidjevši me sa tako velikim teretom, obradovao
se, pomislivši, evo sada ću izvesti na čistu vodu ovog ruskog! Došao je k meni
i pogledao u pakete predpostavljajući da će vidjeti MESO, s njegovih usta te su
rječi same od sebe izlazile i možete misliti kako je bio razočaran kada je on
ugledao samo naranče. No, mogu razumjeti čovjeka, 20 godina se zanima
bodybuildingom, pobjednik raznih lokalnih natjecanja, pa ipak, jedući ogromne
količine proteina, uvjeren u to, što bez mesa riže, ribe, proteinskih napitaka,
kreatina i sličnog biootpada nemože se dizati utege. U stvari kod njega su već
počeli veliki problemi sa zglobovima, kralježnicom i drugi kao posljedica te
nezamjenjive preoteinsko-ugljkikohidratne smrti. Postižući maksimum (u trenutku
kada počinje koristiti steroide) od 175 kg na bench-pressu, dok posmatra, kak
čovjek pored njega diže 185 kg i govori, da je on vegetarijanac, i da još ništa
osim nekoliko seansi winstrol'a ne koristi... na kraju, kod njega se sve to
preokrenulo u glavi, blago rečeno. Jednom poslije toga, kada je i sam vidio
moje podizanje, čučnjeve i dr., a također i poslije moje priče o sebi, on se na
mene uistinu naljutio. Pozivao sam bildere kući, kako bi im pokazivao svoju
kuhinju i hladnjak (njegov sadržaj) i štednjak, koji je bio pokriven rđom od
nekorištenja. Htio sam na taj način pokazat dečkima iz teretane, da ne šalim
se, i da je ono što sam rekao, sve vrlo ozbiljno.
No,
rezultati dizanja za mene nisu bili krajnji cilj, već dokaz vjerenosti putu
kojim idem (ne skrivajući ništa). Tada sam već znao o štetnosti životinjskih
bjelančevina za ljudski organizam, njegov uticaj na kosti, zglobove i povećanju
kiselosti organizma od njegove upotrijebe, kao i da on trune u želucu, te da te
bjelančevine ubijaju njegovu floru itd. O štetnosti termički obrađene hrane ja
sam tada dosta znao, počevši iz sopstvenog opita. Primjetio sam, da od
grožđica, smokava i drugog sušenog voća iz trgovine trenuto se počne nakupljati
maso tkivo, a istovremeno možeš beskonačno mnogo pojesti svježeg grožđa i
smokava, ni grama masnog tkiva nećeš dobiti, no to je samo jedna strana
pogubnosti termički obrađene hrane. Tako je kod mene još od nežive hrane
ostalo: biljno ulje i pasterizirani zeleni grašak koji sam dodavao salati, a od
životinjskog je bilo još samo potpuno pasterizirano mlijeko i kisele tibetanske
gljive, koje sam sam kiselio.
100% SIROVOJEDENJE
Dakle,
prije gotovo dvije godine, jednog dan sam odlučilo prijeći na 100% sirovu hranu
– ništa, što je prošlo bilo kakvu prerau, nikakvih vitamina, od napitaka, samo
voda. Osjećaj je bio kao da se nalazim na malom čamcu usred BESKRAJNOG OCENA BEZ KARTE I KOMPASA. Jer primjere, slične mojem, ja nisam znao,
osim Gogoljevog karaktera iz „Portreta“ kao svjetionak, i to je bilo sve.
Usput, zahvaljujući njemu, i nekakom podsvjesnom osjećaju uvjerenosti ja sam
sve ove godine često i hranio monotrofno, samo što o tome nisam razmišljao.
Jednostavno nisam nikada brinuo o nekakvoj raznovrsnosti i balansirovanosti, na
primjer, kada sam radio nosio sam sa sobom konzervu pasteriziranog graška i povrće,
sve to pomješao i jeo, to sve, ili sam dono nekoliko banana ili naranči, i
praktički ja sam tjednima, čak i mjesecima bio na 3-4 vrste hrane i ništa više.
I
tu sada počinje najtužniji dio moje povijesti. Počela je padati masa, snaga,
počela je malaksalost. Mjesec za mjesecem, bez obzira na svakodnevne treninge,
postepeno su padali rezultati, koje sam postigao tijekom svih ovih godina. S
jedne strane, bilo mi je krivo, a s druge strane, bio sam za to moralno
spreman, i nakon pola godine od početka 100% sirovojedenja ja sam izgubio oko
16 kg, došao sam na 77 kg. Snaga je također pala, no mnogo manje u odnosu na
gubitak tjelesne težine, a to me malo smirivalo. U prve pola godine ponekad bih
osjećao takvu slabost, da za vrijeme podizanja tako mi se vrtilo u glavi i
tamnilo pred očima, da sam se bojao da će na mene pasti šipka, ponekad nisam
uopće radio čučnjeve, bojeći da se ne svalim s teretom na pod.
Također
se na nulu sveo seksualni život, djevojka me cijelo vrijeme zadirkivala, da sam
impontentan postao zbog svojih eksperimenata. Ja na to osobno nisam obraćao
pažnju, znao sam da je to sve problem preporađanja.
Tada
sa se hranio voćem: naranče, kivi, datule, i radio sam salate: kupus, mrkva,
paradajz, sirovi krumpir – sve to narezano, a umjesto ulja, koristio sam
avokado, iz kojeg sam radio pire i sve zajedno pomiješao. Ali, bilo je i
pozitivnih trenutaka, nakon pola godine, primjetio sam, da su me počele boljeti
oči kada sam nosio naočale (nosio sam naočale kod vožnje autai gledanja
televizora -1, već sam 10 godina žmirkao, a naočale sam počeo nositi 4 godine
unazad). I jednom sam ih skinuo i primjetio da bez njih vidim isto tako kao i
sa njima. Pored toga poboljšao mi se sluh, što mi je donijelo masu problema.
Zamislite, da vam je u glavi okrenut regulator zvuka na maksimum i svaka manja
buka izaziva razdraženje. Tada smo živjeli u gradu i morao sam spavati sa
začepljenim ušima, da se nebih budio zbog svakog šuma koji je dolazio sa ulice.
Također su mi je počela rasti kosa, na mjestima gdje sam oćelavio, zbog čega
sam brijao glavu već nekoliko godina.
Spomenut
ću jedan važan detalj – tijelo je potpuno prestalo odavati miris znoja, tako,
da sam i pored dva treninga na dan, mogao se tjednima ne kupati i ne koristiti
deodorante, tijelo je bilo svježe i čisto samo po sebi, tako kao i sada. Mogao
sam ne mijenjati majice, u kojima sam trenirao tjednima, a majice su
jednostavno mirisale na prašak kojim su prane. Nestali su mali akne na licu,
sve u svemu na tijelu je ostalo veoma malo akni i prištića, što je za mene
ranije bio veliki problem – posebno razdraženje poslije brijanja, iako sam
koristio balzame i losion. I evo, nakon nekoliko mjeseci potpunog sirojedenja ,
primjetio sam da mi je koža postala kao u djeteta, poslije brijanja, koža je
bila čista i gladka, i to bez losiona i koječega. Iako su se prvih nekoliko
nedjelja povremeno na vratu pojavljivale prištave kvrge, nakon čega su nestale.
Desio
mi se jednom jedan zabavni događaj. Popravljao sam jednom liječniku u penziji
auto i pričao mu o svojoj prehrani i načinu života, a on je bio potpuno
zadivljen što može vidjeti vegetarijanca, još i sirojeda, koji se bavi dizanjem
utega a da ne izgleda kao distrofičar. Baš kad je bio pored mene kada sam
mjenjao neke djelove, odskočila je jedna jaka oprugu, mi mje rasparala palac, a
ruke su mi bile od mazuta a taj se stariji čovjek uzmuvao, htio otrčati po prvu
pomoć, na što sam ga ja zaustavio i nastavio posao. Kada je nedugo poslije
došao kod mene, još se više zadivio što nije našao nikakv trag na tom prstu
gdje je bila rana. Sjećam se, da mi je rekao, dobro, od sada sam tvoj učenik. Naravno,
u njegovoj dobi, to je bilo beskorisno, možda, sve što je mogao da jede manje
mesa i kuha povrće, i to je sve.
„BRAĆA KARAMAZOVI“
Približno
u to vrijeme sam slučajno mi je dospio u ruke roman DOSTOJEVSKOG „BRAĆA KARAMAZOVI“. Taj je roman, vjerovatno,
najviše utjecao na moju svijest, kao što ni jedna knjiga nije dosad to učinila.
Ja sam se izuzetno začudio, kako je pisac točno opisao siromonojeda, monaha
Feraponta, vjerovatno takvog popanaturopatu ne možeš nigdje sresti, ne mogu se
suzdržati a da ne citiram nešto iz tog romana: „Što je najviše porazilo jadnog
monaha, to je to, što otac Ferapont, pri njegovom nesumnjivo velikom
postništvu, da je u takvim zrelim godinama bio jak starac, visok, uspravnog
držanja, nepogrbljeno, sa svježim lice, mršavim, no zdravim. U njemu je
vjerovatno sačuvana i značajna snaga i nepotpuno sijed, sa još uvijek gustim
zulufima, prije svega sa još uvijek crnim dlakama na glavi i bradi. Imao je
sive oči, svjetleće, velike, ali iznenađujući jasne, što je poražavalo. Govorio
je sa akcentom na o, Odjeven je bio u dugu crvenkastu mantiju, izrađenu od grubog platna a opasan debelim konopcem. Vrat
i prsa obnaženi. Debelo platno, gotovo pocrnjela košulja, mjesecima neskidana,
virila je ispod mantije. Govorili su da on nosi na sebi, ispod mantije,
tridesefuntne lance. Obuven je bio u stare razvaljene cipele na bosu
nogu.“ TO SE NIJE MOGLO IZMISLITI,
DOSTOJEVSKI JE VJEROVATNO OPISAO ČOVJEKA, KOJEGA JE VJEROVATNO I SAM VIDIO,
tako vjerno opisao pravog sirojeda, budući da je pisac i sam svejed, mogao
napraviti grešku a ne ga ovako besprijekorno opisati! Eto kakva je sila zračila
iz monaha, kada je on na sebe i teret stavljao. I on je zaista bio slobodan
(izvana i iznutra) i nije skrivao svoj prezir prema ostalim monasima, kao
slabim osobama, podvođeni svojih niskim strastima i još propovijedaju KRISTA.
Evo još nekoliko rečenica koje opisuju TAKVO ISTINSKO SIROVOMONOJEDENJE: „Ali
ove stvari u usporedbi s vama, veliki oče, - s ushićenjem je dodao monah, - i
cijele godine, kao i za sveti post, samo se kruhom i vodom hranite, i to što
kod nas kruha za dva dana, vama je dovoljno za cijelu sedmicu. Zaista je
čudesno takvo vaše odricanje.
-
A gljive? – upitao je odmah otac
Ferapont, izgovarajući slovo r kroz nos, gotovo kao kroz hropac.
-
Gljive? – ponovno je upitao iznenađeni
monah.
-
Pa to. Ja ću otići i sa njihovog kruha,
oupće mi ne treba, otići ću u šumu, i tamo ću na gljivama ili jagodama
preživjeti, a oni neće odavde otići od svoga kruha, postali su o vragu ovisni.
TAKVOG
SVEJED DOSTOJEVSKI NIJE MOGAO IZMISLITI, ON GA JE SAMO MOGAO UZETI IZ STVARNOG
ŽIVOTA. ČINJENICA JE DA JE UMJETNOST – ODRAZ STVARNOSTI U SLIKAMA. Što je
Dostojevski kao pravi umjetnik i odrazio, vjerovatno ni sam ne shvaćajući kako
je to točno napravio.
Dakle,
za mene je monah Feromont postao svjetionik, postao zamašnjak, koji mi se i
sada javlja, nesmotreći na sve ostalo što se u romanu s njime dešava.
„EVANĐELJE
ESENA“
Sada
smo došli do momenta koji je za mene postaolo otkriće, onoga što je za mene postalo Biblijom, što me
je zaista potreslo. Počet ću od toga, da sam čuo od jednog poznatog amerikanca,
da to, što mi nazivamo Biblijom da je to u stvari grub falsifikat Vatikana a da
se stvarna Biblija od strane Vatikana drži u tajnosti. U to vrijeme sam znao da
sa mnogim poglavljima Svetog pisma nešto nije u redu – NIJE MOGAO ISUS HRANITI
LJUDE RIBOM, JESTI MESO, PIT VINO, PRETVARATI KAMEN U ŠTRUCE KRUHA, JER SAM
TOČNO ZNAO, DA JE SVE TO OTROV! Pored toga znao sam kroz vlastito tijelo, da je
ono napravljeno prema liku Božjem, a već u Starom zavjetu o tome, da se krv
slijeva u zemlkju, jer je u njemu duša, a tijelom se slobodno hrani!!! I sva ta
ubijanja radi vjere! Incesti i ostalo, prepričavati sve užase Biblije može se
dugo. Za sebe sšeam mislio, da ukoliko bih ja bio na mjestu Isusa, nebi se
bavio svim tim glupostima, uskrsavanjem mrtvih, radio čuda, i hranio ljude
gadostima, koju čovjek ne treba jesti i piti, uopće, ja bih im govorio jednostavne
stvari o živoj hrani (u tom trenutku, sam praktički mogao sebi predstaviti, što
je to živa hrana), jer jer živa hrana daje nam život, a ozljeđuje nas i ubija
mrtva hrana, o čišćenju tijela i tako dalje.
Zamolio
sam djevojku da potraži na internetu još ponešto Vatikanskim spletkama, nešto
što bi moglo pobiti Bibliju u ovom obliku kojem je imamo već 1700 godina. I
kajela, da je moja djevojka pronašla EVANĐELJE OD ESENA, ja sam čitao i plakao,
čitavši ponovo i ponovo i ne mogavši zadržati suze. Jer to do čega sam ja došao
svojim mozgom, kroz analize mene nekada pročitanog i iskustvo vlastitog tijela,
TAMO JE TO UPRAVO I PISALO, ALI KAKO! To su jednostavne upute za korištenje
vlastitog tijela i duše! Ne želim ovdje citirati, pročitajte u cjelini.
OVDJE
SE U MENI, SKUPIO SE U MOJOJ GLAVI MOZAIK MOJIH ZNANJA I PREDSTAVLJANJA. Općenito,
to je bio još jedan dokaz, što je moj KURS PRAVILAN, i SADA IMAM KARTU I KOMPAS.
Samo još nešto o miješanju hrane, o kojem je bilo riječi u tom spisu, mislim,
da je ISUS, vjerovatno imao u vidu savršeno različite vrste hrane (svi su još
bilo pod utjecajem zablude, da se to odosi na, protein sa proteinom,
ugljikohidrati sa ugljikohidratima i masti sa mastima) a ja sam samo povrće među
sobom mješao, kao srodni produkti, da i često govoreći , da vjerovatno nisam
bio spreman odmah to tako napraviti i odustati od salate. Ukoliko bih se sreo u
budućnosti, tada bih bez sumnje, vidio da su salate zapravo prošlost, ali tako
nešto se nažalost ne dešava. TKO JE ZNAO DA JE SVE ONO U ŠTO SAM VJEROVAO,
POČEVŠI SA BIBLIJOM, A ZAVRŠIVA SA MEDICINOM – LAŽ.
NOVI ŽIVOT
I
otprilike za osam mjeseci potpune sirovom prehrane moja djevojka i ja odlučili
smo se preseliti na selo, kupio sam
prikolica tipa karavan, ili, kao što kod nas kažu, vikendica na kotačima,
zakačio džip, još sam imao kamiončić DAF, natovario tamo sve potrebne stvari i
otišli u čisti naturopatski život u seoskom okruženju. U to vreijeme sam se
osjećao mnogo bolje. Tamo sam našao sam posao na gradilištu, gdje smo
privremeno bacili sidro. Kupio sam šipke, diskove (ukupna težina 200 kg) zavario
vratilo i razboj, klupu za bench press, i okvir za čučnjeve sa dvoručnim utegom.
Posao i trening nalazio se gotovo na istom mjesto. Baš u to vrijeme nije dogodilo
se nešto, što me je u početku uplašilo. Išao
sam u jutro na dizanje utega, još nisam zapravo ni počeo, a samo se sagnuo, kad
sam osjetio oštru bol u leđima, potpuno me zablokiralo (tako nešto nikada mi se
nije desilo), ja sam se jedva mogao ispraviti i dovući do kreveta, čak nisam
mogao ni ležati, bilo je bolno pri svakom pokretu. Shvatio sam da je sve to
bilo povezano s preustrojem tijela, što je vjerojatno tijelo obrađivalo stare ožiljke,
i to je bio trošak, dobro, nakon par dana je postalo lakše, a nakon dva tjedna već
sam dizao utege i radio.
Bilo
je zanimljivo raditi s običnim ljudima. Kada je vrijeme za marende, radnici su
uzimali svoju termosicu s hranom, a ja sam sam jednostavno došao do smokve ili
grma s grožđem (ovdje je bilo puno takvih stvari), i oni su me uvijek čudili, ali
i ja njih.
Tada
još nisam znao o monotrofnom prehrani, a jednostavno sam počeo iz vlastite
udobnosti, posebno ne vodeći brigu o tome da li se hranim punovrijedno i
uravnoteženo. No, kada je padala kiša (a već je bila kasna jesen), ja sam u
majici na kiši radio na malom traktoru bez krova (kabriolet – kako ga u šali
zovimo), a temperatura zraka nije bila veća od 16 stupnjeva, a iako bi, ljudi u
brigadi kihali i kašljali i pokušavali se odjevati toplije, mene sve to nije
diralo - i to sam ja! Onaj kojem je samo prije nekoliko godina, bilo dovoljno
da namočit noge, da nakon toga sa začepljenim nosom i grloboljom tjednima pati.
Baš
u to vrijeme imao sam nevjerovatan okus u ustima po mentolu, čak ni djevojka mi
nije vjerovalaj kad sam joj to reko. Ali on je bio! I još me podsjetiolo na osjećaj
kao da tijelo samo nešto sintetizira za svoje liječenje. Onda smo se sa svojom
karavanom preselili odatle na drugo mjesto. Kupili smo mali komadić zemlje,
gdje sam počeo graditi na osnovu mog Dafa kuću na kotačima. Radio sam od jutra
do mraka - nonstop, tada je bila je zima: kiša, vjetar, hladno. Uostalom, sve
je to isto, u planinama, na otvorenom. Ponekad, natopljen do kože, sjediti i
čekati bolje vrijeme, nisam mogao, jer je u tom karavanu, koji sam kupio, bilo
nemoguće živjeti, to je bio, grubo rečeno, šator na kotačima, kupio sam ga kao
privremeni dom. Ovdje je ujutro bilo oko 0 stupnjeva (zima bila neuobičajeno
hladna), a u ovom šatoru na temperature kakva je bila i na dvorištu, evo tako
smo živjeli. A nisam ni jednom bio začepljen ili zakašaljao, kao ni moja suputnica.
Dakle,
ovdje je još jedan zanimljiv detalj, u mjesecima (to je gotovo godinu dana
otkako sam počeo se hraniti sirovom hranom) sa mene je počeo noću liti znoj, koji
bi u jutarnjim satima izazivao osjećaj kao da sam se polio kantom vode, i tako
svake noći sam se budio u moru vlastitog znoja, unatoč činjenici da je s
vremena na vrijeme, kao što sam rekao, temperatura u našoj improviziranoj nastambi
bila gotovo na nuli. U principu, znojio se kao kada sam bio zadnji put prehlađen,
osim što mi se to dešavalo svaku noć za gotovo 4 mjeseca. Već sam se navikao da
poslije buđenja stavim madrac da se osuši, jer je bio sav mokar, a kada se ocijedio
i prosušio, na njemu su ostale bijeli tragovi kristala soli. Ja samo mogu
nagađati, što je sve iz mene izašlo tijekom tijekom tog vremena.
MOJE TIJELO JE NA PUNOJ PREHRANI SIROVOM HRANOM
Što se tiče kose, u tom trenutku kod mene je ponovo počela jako opadati kosa - to je trajalo, vjerojatno šest mjeseci, a samo u posljednjih šest mjeseci ponovo mi je počela rasti kosa, pa se sada na češlju ni jedna dlaka ne može naći, i pod dugom kosom ponovo raste mlada kosa. Zanimljiva stvar se dogodilo u posljednjih šest mjeseci s bojom kose, oni je pocrnila, kao da ju je netko obojao.
Ipak
treba spomenuti zube i oralnu higijenu. prije pet godina čistio sam moje zube
tri do četiri puta na dan, tako mi je bilo neugodno u ustima. Kad sam počeo
sirovom hranom, ja sam ih čistio jedan put dnevno, koristeći dječji zubni gel,
nakon šest mjeseci potpune sirov prehrane prestao sam koristiti paste, samo
četka i voda, a od prošle godine samo operem zube, možda par puta tjedno i to
samo vodom. Zubi su bijeli, a nema novih slučajeva karijesa u posljednjih pet
godina, a zubi koji su imali karijes, tako su i ostali, karijes se nije povećao
ni za mikron.
Želim
primjetiti da su posljednju godinu salate postale nkako primitivne, ako se i
može nazvati salatom (vjerojatno, sam se
ulijenio u tom pogledu uopće), i tako obično, narezane rajčice ili još nešto. U
principu, praktički sam živio na proizvodima kakvim su oni i bili. Baš u tom periodu,
ponovno sam počeo razmišljti o enzima (u glavi su mi odjekivale riječi iz
Esenskog evanđelja o nedopustivosti miješanja). Imam jednu staru (79 godina)
Britansku popularna znanostvenu enciklopediju - "KAKO RADI TIJELO", gdje
je dobro opisan mehanizam ENZIMA, gdje kaže da u ENZIMI beskorisni bez
KOENIZIMA (to jest vitamina), da ti enzimi sadrže katione metala, da naše
tijelo sadrži stotine različitih enzima koji, o tome, da oni djeluju na
molekularnoj razini u tijelu, o tome da ih neke bakterije proizvode, onda sam
našao informaciju da antibiotici blokiraju određene enzime u našem tijelu, i na
račun toga vjerovatno izazivaju ozdravljenje organizma, ali da u stvari bolest
bacaju dublje na ozbiljniju razinu. Također pročitavši još neke članke, saznao
sam da je svaki živi produkt sadrži sve potrebno za svoju probavu i
iskoristivost, što me još jednom uvjerilo u istinitost riječi iz Pisma, NE
MIJEŠAJTE HRANU. Samo zato što su svi ti enzime, ko-enzime, dizajniranih da
apsorbiraju istu hranu, druženje s drugima, stvara, najblaže rečeno, nered u
želucu. I još mi se nameće pitanje, AKO SE KATIONI METALNI NALAZE U SASTAVU
ENZIMA, KAKO JE TO MOGUĆE PITI TABLETE S TIM MIKRONUTRIJENTIMA ODVOJENO? Uostalom, ti elementi – su dio živoga, a ovdje
su oni sintetički, i da ako vitamini – koji su u stvari dio enzima, onda kakav
je smisao od sintetičkih vitamina zasebno, i općenito, ako živi proizvod sadrži
sve za vlastitu probavu, KAKVOG IMA SMISLA OD NJEGA PRAVITI NEKAKVE EKSTRAKTE
TIPA SOKOVA, LIKERA I KOJEČEGA? Jer sok
od voća i povrća je samo njegov dio, i cijeđenjem soka iz bilo čega, a također cijeđenjem
ulja, imamo proizvod ubojstva - dezintegracije. I kao što sam pročitao članak gdje
ljudski želudac, dopunjuje nedostatak enzima u hrani, provodeći vlastite
enzime, preopterećujući tijelo i što ga dovodi do brzog starenja.
Davno
sam primjetio da ako iscjedim 500 grama soka od naranče i popijem odmah, da osjećam
kao da mi se podiže kiselost u želucu i ustima, a mogu pojesti ako želimb 5 kg
naranči odjednom, a osim ugodnog neće biti nikavog drugog osjećaja (ja govori
isključivo o sebi, svejedu će očito biti loše od 5 kg naranče odjednom), znači,
da je sam sok bez naranče jednostavno kiselina i ništa više, isto tako kao i
odvojeno uzimanje enzima koji se prodaju kao dopuna zdravlju. Uostalom, ako upišete
u internetsku tražilicu upit o enzimima, onda dolazite na tisuće tvrtki koje
proizvode i prodaju te enzima, a samo par odvojenih članaka o toj temi, ali
zasebne se enzimi u prirodi ne nalaze, oni su samo blokovi prirode, kao i
vitamini i elementi u tragovima, kao i rastući medij, u kojem oni postoje, gdje
se opet nalaze vezani uz nešto drugo, a što se također javlja dijelom živoga i
nedjeljivoga, a tu mi opet na pamet padaju riječi mog omiljenog romana
"Braća Karamazov ": "I nakon svakojakih brutalnih analiza
znanstvenika ovoga svijeta nema nikakvog rješenja. No, rastavljali su oni
dijelove, ali cijelinu nisu vidjeli, pa ni
dostojanstvo i zadivljenost pod sljepilom. Tada ta cjelina stoji pred njihovim
očima jasno kao uvijek, i vrata pakla neće je nadvladati."
No,
ono što ljudi rade - prvo ubiju sve što se jede, a zatim pokušaju nadoknaditi
gubitak živog sintetičkim zamjenama - GLUPOSTI? JER ŽIVOT JOŠ NISU NAUČILI
SINTETIZIRATI, PA ČAK NI JEDNU STANICU NE MOGU STVORITI. Ponekad čak i bez
pokušaja da išta promijene, tvrde da je mrtva hrana koristnija od žive - da je
mrtav, prema njima, za želudac mekša i stoga je lakše usvajamo, ali dobro,
valjda sam malo odstupio od mojih sirovojedskih priča.
Kad
sam ponovno počeo naporno trenirati nakon završetka kuće, u početku je sve išlo
dobro, a onda iz nekog razloga odjednom se pojavila neka slabost, možda čak i
jači nego kad sam došao na potpunu prehrane sirovom hranom, jednostavno nisam
shvatio što se dogodilo! I baš tada, se dogodilo nešto što sam tako dugo čekao,
nešto se u tijelu prekopčalo i počeo sam povećavati masu i snagu, dobio sam oko
8 kg u nekoliko mjeseci. Trenirao sam s ogromnim entuzijazmom, umor uopćnije bilo,činilo mi se,
da ću šipku zavezai u čvor, došao sam do toga, da sam jednu vježbu radio
tjednima – tako nešto mi se nije nikada ranije dešavalo! Seksualni libido je tako
dramatično skočio, da mi se činilo kao da sam se napunio Viagrom (u 16 godina toga
nije bilo), ali onda su se rezultati zaustavili sami od sebe i počeo je pad, u
cjelini, situacija slična onoj sa kosom, kao da tijelo samo sebe šalje na
doradu, naravno, to je vrlo subjektivno i vjerojatno ima više objektivnih
razloga. Sada se pad težinu i mase tijela zaustavo, i to je dobro. Dobio sam 8
kg, skinuo 5, 5 kg – to je još uvijek napredak. I, naravno, zglobovi – postali
su veoma jaki! Mišićni osjećaj je takav, da jednostavni nema nikavih bolova nakon
treninga.
Također
želim spomenuti neprijatni osjećaj žgaravicu i česte nelagode kod želučanih
tegoba nakon jedenja raznih termički obrađenih namirnica, pogotovo mesa, kao
što su hrenovke, kobasice, razne juhe i još mnogo toga. Ponekad se činilo da bi
mi se mogli zubi od kiselosti u ustima otopiti. Uvijek sam osjećao nelagodu,
jedem sve više kako bih utopio ovaj neugodan osjećaj. To sumnjivo zadovoljstvo
što se dobija iz prehrane raznim biorazgradivim otpadom, potpuno odstranjuje svu
ovu nelagodu. I tako, kao svejed ukoliko nisam pola dana jeo, sve misli su mi
bile usmjerene na hranu, kao da kakv miris u ustima ti potiče slinu u ustima,
gotovo bol u želucu, osjećaj koji te potpuno obuzima, ukratko, kako narod kaže,
pojeo bi slona. A kad dođeš do hrane, počneš je proždirati, a onda opet stradaš
od činjenice da si se prejeo, i misliš u sebi - tako je kako je, treba narušiti
režim prehrane. Prema tome, dan bez hrane, pada snaga, u cjelini, kao ovisnost
o drogama. Kod prehrane potpunom sirovom hranom sve se to ne dešava, možete
provesti cijeli dan na poslu i zaboraviti na hranu, i nikakvih osjećaja divlje
glad ili nešto slično. Jednostavno ostaneš zaprepašten, kakv je to osjećaj
udobnosti da se možeš potpuno koncentrirati na posao a ne na želudac. I termički
obrađena hrana uzrokuje slabost, pospanost nakon uzimanja. Kod sirovomonojeda
toga nema, i može, naprotiv, nakon uzimanja žive hrane imati osjećaj povećane
energije. Ja sam bio u mogućnosti da jedem tijekom treninga, i da i dalje normalno
treniram ( s mrtvom hranom to nije moguće).
Primijetio
sam da je nakon dužeg perioda hranjenja sirovom hranom teško jesti puno
odjednom (jednostavno ne ulazi), ali se u malim dozama može jesti često, i
možete često, ne previše često, ali malo, dobro, to mi se dešava obično onda
kad ne radim ništa posebno, a kada sam zauzeto, i jednom dnevno je dovoljno. A
poslije upotrebe kupusa imam cijeli dan osjećaj da sam jeo ukusnu hranjivu juhu
od kupus, odnosno, da se ova juha uvijek sama skuha u meni na tihoj vatri, a
tako je ukusna, da tako nešto teško se može pripremiti u kuhinji. Iako je izvor
bio samo KUPUS, kojeg običnog svejeda, bez ikakvih dodataka, nemožeš natjerati pojesti.
Dakle, za mene, to je poslastica od kupusa, ne ni njegov vlastiti ukus (iako je
neodoljiv), naime okus juhe, koji se kuha u meni cijeli dan, ili čak i više, sudeći
po osjećaju.
A
čak i ako cijeli dan ništa ne pojedem, kad prolazimo pored kuhinje restorana, razni
mirisi koji se mogu osjetiti apsolutno
ništa u meni ne izazivaju, baš kao kada bih nekada prošao pored staje. Upravo
nedavno mi se dogodila smiješne zgoda: prolazeći pored štandova na tržnici, ali
ne prehrane, osjetio sam miris koji me je uzbudio, kratao sam se kroz gužvu za
mirisom, a ispostavilo se da je to prodavatelj rezao povrće kako bi pokazao
njegovu kvalitetu (kao reklamiranje svojih proizvoda). Siguran sam da ni jedan
svejed ne bi osjetio taj miris, pa čak i ako bi mu nos nabio u taj mirisu, ali osim
gađenja on nebi ništa ni osjetio. Naravno, svi gore navedeni osjećaji su
subjektivni, i drugi ljudi mogu mogu se razlikovati od mene, ali svi ovi
osjećaji pojavili nedavno, kada sam krenuo putem sirovojedenja (iako su to tek,
samo prve godine moga puta.)
NA RAČUN
KRIZA
O krizama, želim vam reći
o sebi. Mislim da treba uzeti za pravilo,
DA JE SVE, ŠTO NIJE SIROVO - SMRT (tako sam se ja postavio od samog početka), jer ne jedete kozmetiku jer ona dobro miriše i ne pijete osvježivač
zraka – jer znate, da je to OTROV. Tako se treba odnositi prema svemu što
je naša hrana, držeći se definicije. I POŠALJITE SVE K
VRAGU, AKO VAS BUDU MALTRETIRALO PO TOM PITANJU. A koliko i kada ste nešto živo
pojeli, ne opterećujte se time, (stalno vam to ponavljam), pa čak i ako nakon oraha
odjednom poželite jesti jabuku,
onda jedite, to nije strašno, ali najgore je
- MESO, RIBA , JAJA,
i sve što iz toga proizvode, a također i
sve te stvari iz šarenih paketa. A ako se poskliznete i pojedete neku kakicu, ništa strašno.
S vremena će nestati ove nezdrave
želje, istinu vam govorim.
RODITELJI I DJECA
Moje
je mišljenje da je najsmrtonosnijih nasilje koje se provodi nad nama – to je
NAVIKAVANJE NA TERMIČKI OBRAĐEN HRANU! Uostalom, naši roditelji nas vole i
slušaju savjete liječnika i ljudske predrasude i počinju nas hraniti smrti. I
to se događa nakon što je beba prestala piti majčino mlijeko, ponekad čak i
ranije. MNOGI RODITELJI ZNAJU KAKO JE DJETE TEŠKO NAVIKNUTI NA MESE GADOSTI,
JER PRIRODA SE SUPROTSTAVLJA KAKO MOŽET! I KAKO JE TEŠKO DIJETE NATJERATI JESTI
KAŠE! I OPET ZLOSTAVLJANJE DJECE! Odavde i počinje korupcija tipa kao što je
"pojesti odrezak, a baka tebi bombon." I slastice! MNOGE SU VIDJELI
BEBU UPRLJANU S ČOKOLADOM, i to se smatra normalnim. A kod djece se želja za
slatkim tako i počinje razvijati, A OVE KAŠOMANIJE – RAZNOVRSNA MJEŠAVINA
RAZNIH ŽITARICA KUHANIH NA MLIJEKU! SAV TAJ PASTERIZIRANI PIRE, OD KOJEG SE
DIJETE POČINJE PREHLAĐIVATI I RAZBOLIJEVATI OD RAZNIH BOLESTI (kao posljedica
te prehrambene smrti), TADA SE POČINJE SA ANTIBIOTICIMA, ŠTO DO KRAJA UNIŠTAVA
OSJETLJIVI ORGANIZAM DJETETA! A pored toga, nije se čuditi, da kada on
podraste, njemu se počinje sviđati okus MacDonaldsa i sličnog junky fooda.
Nakon ubijene hrane, on se ubrzo počinje navikavati na pušenje, alkohol i
narkotike (pogledajte samo statistiku). A UPRAVO SU SAMI RODITELJI KRIVI SA
SVOJOM LJUBAVLJU I STRAHOM ZA SVOJE DIJETE (KAKO BI SE DIJETE HRANILO PRAVILNO
I BALANSIRANO), I, NARAVNO NA SAMOM KRAJU MEDICINA-UBOJICA! I tek kada dijete
odraste i spozna sve o tome na kraju sam u zrelom uzrastu, tada ukoliko nađe
snage, volje i pamti, može pokušati ispraviti GRIJEH SVOJIH RODITELJA, ali
nažalost, obično su se tada navike već duboko uvukle u čovjeka da tek pojedinci
uspijeva izvući se iz toga začaranog kruga, ostavši u svakom pogledu totalni
autsajder.
P.S.
Htio bih dodati, MOŽDA SU PRIMIJETILI, KAKO SE MALA DJECA RADO PROBAJU ŽIVU,
SIROVU HRANU I BEZ IKAKVOG OTPORA PROBAJU I SIROVI KRUMPIR I CIKLU I SLIČNO, A
RODITELJI IM ČESTO GOVORE, tipa KAKA! – NE! Sačekaj, sad će mama skuhati, pa ćeš
jesti.
GLADOVANJE I SIROVOMONOJEDENJE
ZA
SIROVOMOMOJEDA PROVESTI DAN BEZ HRANE, JE ŠTO I ZA SVEJEDA NEKOLIKO SATI. To
nije u pravom smislu gladovanje, suzdržavati se i ne jesti ujutro, to je više
RASTEREĆIVANJE tijela.
Kad
poslije rada provedeš cijeli dan bez hrane i vode (uvijek sam želio raditi, ovdje
puno, ondje prazno, a zatim tjednima dižem utege ili knjige čitam, te radim
non-stop po 12 sati), onda to ne primjećuje, ja ne planiram postiti SEDMI DANA,
ali ja moram jesti i jesti živu hranu da bi se preporodio, ali sada kad sam se
u potpunosti preporodio počeo sam s postom sedmi dan. Ali ona višetjedna
gladovanja neću više raditi. To je bio dugo gladovanje koje je predmet mnogih
knjiga raznih gurua. A također i sustav
ulaska i izlaska iz njih. Uostalom, takve gluposti, koje sam radio pod utjecaja
raznih šarlatana i bili su dio mog gladovanja u početku , dok nije domene
doprlo to, ŠTO SADA SVIMA POKUŠAVAM OBJASNITI – JEDITE ŽIVU HRANU U PRIRODNOM
OBLIKU, NE MIJEŠAJUĆI JEDNU S DRUGOM, I NASLAĐUJTE SE SNAGOM ŽIVOTA DOBIVEBOG
IZ ŽIVOG – TO JE TAKO JEDNOSTAVNO!
SNAGOM mada si sada još uvijek ne mogu objasniti sada
se još uvijek ne ME dosegao da pokušam objasniti sve - jesti živ u svom
izvornom obliku, bez uplitanja sa ništa, i uživati u moć života DOBILI OD ŽIVOTA - tako jednostavno! IAKO MORAM JOŠ JEDNOM REĆI DA JE GLADOVANJE KAO ODSKOČNA DASKA NEZAMJENJIVO,
ALI NE VIŠE.
Također
želim dodati, da sam ja pet godina, odmah držao pravac sirovomonojedenja, onda bih
bio prije 2 godine, u najmanju ruku tu gdje sam sada, i zato vam pokušavam
smanjiti hod po mukama, ali ovo me je moje vrludanje na putu samo učvrstilo učinilo
više vrijednim ova moja jednostavna otkrića koje sam napravio za sebe, i čemu
ne govorim svaki puta ljudima koji čitaju moje postove.
EVO
TU JE PAS I POKOPAN, SIROVA HRANA I JE GLADOVANJE ZA SVE NAŠE BOLESTI I KAO ŠTO
PROIZILAZI - FIZIČKIH NEDOSTATAKA. KOLIKO MOŽE TRAJATI GLADOVANJE – MJESEC, DVA
MOŽDA, A ONDA NASTAJE SMRT, KOLIKO MOŽE TRAJATI SIROVOMONOJEDENJE – CIJELI
ŽIVOT, I IZ GODINE U GODINU NA SVE KVALITETNIJEM NIVOU KAKO NA FIZIČKOM TAKO I
MORALNOM PLANU.
I
želim dodati DA, NEDAO BOG, KOD SIROVOMONOJEDA NEŠTO DOGODI (KAKVA INFEKCIJE)
TADA TREBA DA POČNE GLADOVANJE (LIJEČENJE), KAO MOMENAT MOBILIZIRANJA VEĆ
SNAŽNOG IMUNOLOŠKOG SUSTAVA, U ISTO VRIJEME KADA SE KOD SVEJEDA JAVLJA
TOKSIČNOST I DRUGI PROBLEMI VEZANI ZA GLADOVANJE, A CIJELI SUSTAV SE UKLJUČUJE
MNOGO KASNIJE, KADA TIJELO VEĆ POSTAJE UMORNO, NO ZBOG TOGA GLADOVANJE I MOŽE
BITI OPASNO ZA SVEJEDA, ZBOG ČEGA JE TAKO MNOGO KNJIGA I NAPISANO O GLADOVANJU
– KAKO BI SE IZBJEGLI RAZNOVRSNI PROBLEMI.
Moja
djevojka je dobar primjer za to. Kada su je prije godinu dana zamolili da čuva djete
koje je imalo vodene kozice, nije znala da ih nije prebolila, (sama je kao mala
bila u tipičnom sterilnom Njemačkom vrtiću), tako da je u 25 godini udobila
vodene kozice – što i nije baš ugodno, kada se dobije kao odrasla osoba,
ponekad je čak i opasno, zanju ostajati i ožiljci po licu. Svugdje u
medicinskim knjigama napisano je da za tu vrstu bolesti mjesec dana najmanje treba
bolovati, komplikacija, itd., ukratko, moja djevojka je preboljela za pet dana,
ili bolje rečeno, čak i za četiri, ali je još jedan dan u krevetu ležala
predostrožnosti radi, a šesti dan je već bila kao nova, a koža kao u bebe odmah
nakon velikih boginja, a tajna je jednostavna – prestala je jesti i pila je
samo vodu i gotovo. Pročitao sam u novinama da je jedna pjevačica (mislim iz
neke pop grupe) imala vodene kozice, tako da je cijeli mjesec morala otkazati
sve svoje nastupa, pa čak je i vjenčanje odgodila.
I
tako je nakon tih vodenih koica i čuda ozdravljenja moja djevojka više ne
otvori usta na prehranu koju sam nazvao sirovo, a nakon toga i monojedenje, A
KAKO JE ONA, JADNICA, U POČETKU, PRVE DANE, SAZNAVŠI DA IMA VODENE KOZICE,
BOJALA SE ZA SVOJE LICE! ZATO JE SLUŠALA MENE U TOM PERIODU KAO VOJNIK
STARJEŠINU.
MIR
S VAMA!
Nema komentara:
Objavi komentar